Technologica J!Theme

Some Nice Slogan Place Here

Τίμης Ευθυμίου (Εφημερίδα Σημερινή)
Ερώτηση
Για ποιους λόγους ζητάτε από τους πολίτες να σας δώσουν τη ψήφο τους;

Απάντηση
Πιστεύω ότι η θέση του ευρωβουλευτή είναι μια πρόκληση. Είμαι γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης γεννικότερα, μιας και την γνωρισα από πρώτο χέρι μέσα από την θητεία μου ως υπουργού. Έχω ζήσει και έχω αντιληφθεί το πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις που λαμβάνει το Σώμα και πόσο αυτές επηρεάζουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Θέλοντας λοιπόν να συνεισφέρω στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του ευρωβουλευτή.

Ερώτηση
Τι μπορεί να προσφέρει το Ευρωκοινοβούλιο στην Κύπρο; Αξιοποιεί σωστά η Κύπρος την παρουσία της στην Ε.Ε;

Απάντηση
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρο την παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωκοινοβούλιο, έχοντας ενισχυμένο ρόλο σε όλες τις πτυχές της Ευρωπαϊκή Ένωσης, μπορεί και πρέπει να αποτελεί πηγή άντλησης πολιτικής. Το κάθε τι που αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, επηρεάζει άμεσα τον κάθε Κύπριο Ευρωπαίο πολίτη. Επειδή όμως οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει να λαμβάνονται ερήμην μας, αλλά εν τη παρουσία μας και με τη δική μας συνεισφορά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δίνουμε δυναμικά το παρών μας σε κάθε διαδικασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με καίριες παρεμβάσεις, με κατάθεση απόψεων και υποβολή προτάσεων, να αποκομίσουμε όλα εκείνα τα ωφέλη που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την πατρίδα μας και για τους συμπατριώτες μας. Αναμφίβολα ο τομέας στο οποίο πρέπει να επιδιώξουμε πιο ενεργή εμπλοκή και στον οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε την εκεί παρουσία μας, είναι το εθνικό μας ζήτημα.

Ερώτηση
Ποια σημαντικά θέματα θα εγείρετε στο Ευρωκοινοβούλιο, εάν εκλεγείτε;

Απάντηση
Είναι πολλοί οι τομείς που καλείται ένας ευρωβουλευτής να δράσει επ αυτών. Πέρα από το εθνικό θέμα, που όλοι οφείλουμε να δώσουμε σημασία, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα του περιβάλλοντος. Είναι ένας τομέας που στην Κύπρο δεν δώσαμε σημασία κι υστερήσαμε, στην βάση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών, που θέτουν το συγκεκριμένο ζήτημα στην πρώτη γραμμή. Επίσης με ενδιαφέρουν οι διεκδικήσεις και οι παροχές στον γεωργικό τομέα, καθώς είναι ένα ζήτημα που έζησα και καταπιάστηκα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της παρουσίας μου στο Υπουργείο Γεωργίας. Παράλληλα όμως είναι θεωρώ καθήκον μου να ασχοληθώ με όλα εκείνα που απασχολούν την νεολαία και ιδιαίτερα το θέμα της ανεργίας. Θεωρώ ότι το ευρωκοινοβούλιο πρέπει να δώσει την πρέπουσα σημασία σε όλα όσα αφορούν τους νέους μας και πρέπει να έρθει άμεσα αρωγός. Οι δυνατότητες που μπορούμε να αποκομίσουμε με την σωστή μας παρουσία, είναι τεράστιες. Γι’ αυτό και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω όλα όσα δικαιωματικά ανήκουν στον κάθε συμπατριώτη μας.

Ερώτηση
Πόσο μπορεί να συμβάλει η Ε.Ε στη σωστή λύση του Κυπριακού, αλλά και στην καθημερινή ζωή μας;

Απάντηση
Όπως ανέφερα και προηγουμένος, η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνει στην πλευρά μας πολύ μεγάλα όπλα για να χρησιμοποιήσουμε στο τραπέζι των συνομιλιών. Θα πρέπει άμεσα να επιδιώξουμε μια ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Μια εμπλοκή που θα καλύπτει το ευρύ φάσμα των συνομιλιών. Αλλωστε, το Κυπριακό, δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης γεννικότερα. Παράλληλα, η καθημερινή μας ζωή ήδη έχει επηρεαστεί και θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Πρέπει λοιπόν να είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες, ούτως ωστε να διασφαλίσουμε ότι ο Κύπριος Ευρωπαίος πολίτης, θα απολαμβάνει εξ ίσου τα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμπολίτες μας.

συνδέσεις

Προσθήκη ΑρχικήςΠροσθήκη ΤρέχουσαςΚάντο ΑρχικήΕκτύπωση ΣελίδαςΜοιράσου τη ΣελίδαEmail την Σελίδα

Αναζήτηση

υπηρεσίες ιστοσελίδας

άλλα μέσα